Kesätyöntekijän vieraskynä: Asennustyöt opettavat tekijäänsä joka kerta

Aloittaessani työskentelyä Eforalla, minulla ei ollut kuin pieni aavistus siitä, millaista työskentely teollisuusympäristössä voisi olla. En osannut odottaa kuinka mielenkiintoiseksi työpaikka ja mekaanisen kunnossapidon tehtävät osoittautuisivat.

Tutustuminen tehdasalueeseen tapahtui heti ensimmäisten päivien aikana. Hyvä yleiskuva alueesta ja prosessin eri vaiheista ovat auttaneet kunnossapitoasentajan tehtävissä. Pääsin heti mukaan oikeisiin töihin ja näin työtapojen opettelu kävi luontevasti kokeneempien asentajien mukana. Alusta alkaen opetettiin ottamaan huomioon turvallisuusseikat ennen kunnossapitotöiden aloittamista. Omalta osaltani on ollut tärkeää, että on saanut tuntea oman olonsa turvalliseksi jokaisessa työkohteessa.

Asennustyöt opettavat tekijäänsä joka kerta. Olen oppinut erilaisten koneiden toiminnasta ja rakenteesta valtavasti kesän aikana. Jos jokin asia on askarruttanut, esimerkiksi kuinka työ tai työvaihe kuuluisi tehdä, millainen laite tai prosessin osa ovat toimintaperiaatteeltaan, on aina vastauksen saanut työyhteisöstä. Työkavereiden ammattitaitoisuus on ollut ihailtavaa ja heiltä olen pyrkinyt ammentamaan mahdollisimman paljon tietoja ja taitoja itselleni. Heille kuuluu iso kiitos siitä, että jaksavat neuvoa ja opastaa päivästä toiseen.

Saamani kokemukset teollisuudesta työympäristönä ja tutustuminen toinen toistaan erilaisempiin koneisiin tulevat varmasti tukemaan koneinsinöörin opintojani. Moneen teoreettiseenkin asiaan saa nyt uusia ja erilaisia perspektiivejä. Syksyllä palaan takaisin opintojen pariin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

 

Blogitekstin kirjoittaja Kasperi Purhonen työskentelee kunnossapitoasentajana Varkaudessa kesällä 2018.